Itt is megtalálsz minket:

Mentett házityúkoknak trendi kardigán jár

Mentett házityúkoknak trendi kardigán - Nemigen! Magazin

Dizájn

Mentett házityúkoknak trendi kardigán jár

A 25 éves Nicola Congdon, az angliai Cornwall-ban tyúkokat tart otthon, ám a 60 házityúk közül körülbelül 30 állatot ipari tojóketrecekből mentett meg.

Az embertelen – jelen esetben állattalan – körülmények között, szűk, mesterséges fénnyel megvilágított ketrecekben bezárt szárnyasok tartásának a következménye, hogy a tyúkok tollazata elkezd kihullani és az állat testének kis százalékát fedi csak.

A tyúkok tollazatának hiánya a melegebb hónapokban nem okoz gondot, de a hűvösebb, őszi és téli hónapokban a hideg beálltát követően komoly egészségkárosodást is okozhat.

Így hát Nicola egy elragadóan kreatív és zseniális ötletet talált ki, mégpedig hogy kötött kardigánokat készít a tollhiányos házityúkoknak, hogy a többi szabadtartású csirkével együtt újra teljes és egészséges életet élhessenek és tudjanak akklimatizálódni, amíg vissza nem nő a tollazatuk.

Mentett házityúkoknak trendi kardigán - Nemigen! Magazin

Nicola fontosnak tartja, hogy az emberekben tudatosodjon, hogy mennyire rossz körülmények között tartják a tojásadó állatokat, valamint mennyire rossz és rövid életük van. Az általa mentett csirkéket, így nem csak melegen tarthatja a kötött pulóver, hanem az azonosításban is megkönnyíti őket, továbbá a szabadtartásnak következménye, hogy sokkal hosszabb és boldogabb életet élhetnek.

Mentett házityúkoknak trendi kardigán - Nemigen! Magazin

 

via mashable.com


Kiadványtervezés: plakát, katalógus, leporelló, brosúra, prospektus, magazin, szórólap, prezentáció, mappa, jegyzettömb, tájékoztató füzet, termékbemutató, névjegykártya, levélpapír, szórólap, boríték, reklámgrafika, kiadványszerkesztés, grafikai tervezés, 3 Mangó

Hozzászólások

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Még több Dizájn

Kövess a facebookon is!

Dizájn

Szakmai blog

Typo

Kövess a facebookon is!

To Top
Web Analytics