Itt is megtalálsz minket:

Az első Braille okosóra vakoknak és gyengénlátóknak

Az első Braille okosóra vakoknak és gyengénlátóknak - 3 Mangó Blog

Dizájn

Az első Braille okosóra vakoknak és gyengénlátóknak

Egy dél-koreai cég fejlesztette ki az első braille felületű okosórát a látáskárosultak részére. Eddig rengeteg olyan okostelefon látott már napvilágot, amelyek segítik a hétköznapokban a vakokat, gyengén látókat, de még az okosórára senki nem talált megoldást.

A Dot névre keresztelt okosóra egy olyan kütyü, mely mágnesek és apró pöckök mozgatásával jeleníti meg a karaktereket. Összesen négy karakter tapintható rajta és választható sebességgel mutatja például a telefonra bejövő szöveges üzeneteket.

Nem utolsó sorban egy igazán szemrevaló dizájn alakítottak ki a fejlesztők, ami törekszik a funkcionalitás és a megjelenés egyensúlyára.

A fejlesztők eddig 600 ezer dollárt kalapoztak össze a támogatóktól és még számítanak további egymillió dollárra. Ha sikerül elérniük ezeket a pénzügyi mérföldköveket, akkor már év végén megjelenhetnek a piacon az órák, 90 ezer Ft körüli áron.

 

via dotincorp.com


Kiadványtervezés: plakát, katalógus, leporelló, brosúra, prospektus, magazin, szórólap, prezentáció, mappa, jegyzettömb, tájékoztató füzet, termékbemutató, névjegykártya, levélpapír, szórólap, boríték, reklámgrafika, kiadványszerkesztés, grafikai tervezés, 3 Mangó

Hozzászólások

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Még több Dizájn

Kövess a facebookon is!

Dizájn

Szakmai blog

Typo

Kövess a facebookon is!

To Top
Web Analytics