Itt is megtalálsz minket:

Festészet excel progival

Festészet excel progival - Nemigen! Magazin

Közért

Festészet excel progival

Tatsou Horiuchi elképesztő festményeket alkot, és ezt olyan alkalmazással teszi, amit sohasem gondoltál volna! Táblázatkezelő programmal, pontosabban az MS Excel szoftverrel.

Az idős japán férfi 17 évvel ezelőtt a nyugdíjazása után nemsokkal úgy döntött új kihívás elé néz. Mindig érdekelte a grafika világa, alkotni szeretett volna. Vett egy számítógépet, mert elég ideje lett arra, hogy megvalósítsa régi álmát.

A Photoshopot és más grafikai szoftvereket túl drágának találta, a Paintet pedig kevésbé használhatóbbnak, mint az általa használni kezdett Excelt, ami az operációs rendszerrel együtt már telepítve volt.

„Soha nem használtam előtte semmilyen munkához, de láttam, hogy az emberek szép grafikonokat gyártanak vele, és talán képes vagyok rá, hogy rajzoljak vele” – mondta a 77 éves Horiuchi.

Horiuchi a figyelem középpontjába 2006-ban került, amikor bemutatták alkotásait az Excel Autoshape Art Contest rendezvényen. A versenyen messze a legkiválóbb alkotás volt az ő munkája, a bírák döbbenten csodálták munkáját. Nemsokkal ezután kiállították ezeket a mesterműveket a Gunma Musem of Art kiállítóterében.

Nem hiszed, hogy ezek a festmények Excelben készültek?

Letöltheted őket az alábbi linken, és ha akarsz, gyakorolhatsz te is:

Cherry Blossoms at Jogo Castle (2006)

Kegon Falls (2007)

via graphictip.com


Kiadványtervezés: plakát, katalógus, leporelló, brosúra, prospektus, magazin, szórólap, prezentáció, mappa, jegyzettömb, tájékoztató füzet, termékbemutató, névjegykártya, levélpapír, szórólap, boríték, reklámgrafika, kiadványszerkesztés, grafikai tervezés, 3 Mangó

Hozzászólások

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Még több Közért

Kövess a facebookon is!

Dizájn

Szakmai blog

Typo

Kövess a facebookon is!

To Top
Web Analytics