Itt is megtalálsz minket:

2016-os Magyar Formatervezési Díjak – Különdíjasok

Magyar Formatervezési Díjak – Nemigen! Magazin

Közért

2016-os Magyar Formatervezési Díjak – Különdíjasok

EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA KULTÚRÁÉRT FELELŐS ÁLLAMTITKÁRSÁGÁNAK KÜLÖNDÍJA

Wahorn Forever – kiállítási katalógus

 

A bírálóbizottság véleménye:
A mű kiállítási katalógusként jelöli meg magát, azonban szétfeszíti, és messze meghaladja saját műfaji kereteit. Mind terjedelmében, mind összetettségében és gondolkodásmódjában határozottan és egyértelműen szembehelyezkedik az elvárásokkal, mindezt azonban úgy, hogy azokhoz képest jelentős többletet képes létrehozni. A létrejött sajátos forma érzékeny környezetet teremt a különleges karakterű életmű befogadására és közvetítésére. A kiadvány egészében mindvégig párhuzamosan van jelen a rendszerben gondolkodás és a spontaneitás játékossága, ami még inkább támogatja a tartalom befogadását.

Termék kategória

Alkotók: NAGY Dániel – grafika, KISHONTHY Zsolt –szerkesztés, FÖLDI Endre – nyomdai előkészítés
Gyártó: Pannónia Nyomda Budapest
Megrendelők: MissionArt Galéria – KISHONTHY Zsolt, JURECSKÓ László

HIPAVILON MAGYAR SZELLEMI TULAJDON ÜGYNÖKSÉG KÜLÖNDÍJA

UriSed mini félautomata vizeletüledék-analizátor

 

A bírálóbizottság véleménye:
Az UriSed mini egy hazai vállalkozás, a 77 Elektronika új vizeletdiagnosztikai eszköze. A folyamatos innováció eredményeként a professzionális felhasználók – a laborok – számára kifejlesztett félautomata vizsgáló készülék magasabb produktivitás mellett pontosabb és megbízhatóbb képet ad a vizeletüledékről. A készülék formai kialakítása minimalista, ami elősegíti a könnyű kezelhetőséget és tisztíthatóságot. Használat során a kezelők munkáját segíti az ergonomikus kialakítású kézi pipetta, mellyel kis mennyiségű minta küvettába töltését követően teljesen automatizált mintaelőkészítés történik. Az értékelést magas színvonalú képkiértékelő modul támogatja.

Termék kategória

Alkotók: SÜMEGI László, HOJER Gyula
Megrendelő, Gyártó: 77 Elektronika Kft.

MAGYAR FORMATERVEZÉSI TANÁCS KÜLÖNDÍJA

Moveo elektromos, könnyű, kis helyigényű robogó

 

A bírálóbizottság értékelése:
Mindannyiunk által kedvelt, ugyanakkor a városi környezetünkben még nem eléggé elterjedt tárgyaink egyike a mindennapi közlekedésünket szolgáló, már sajátos természeténél fogva is barátságos, mozgékony jármű, a robogó. A modellek (Basic és Premium) a megbízhatóságot, a biztonságot, a könnyű használhatóságot – a formából sugárzó igényességgel párosítva – környezettudatos tervezői szemlélettel teszik meggyőzővé. Az elektromos meghajtás mellett a környezetbarát anyaghasználat és az azzal párosuló konstrukciós elv, az előző generációk formakaraktereit újragondoló és az erre épülő érzelmi és szimbolikus jelentéseket is kihasználó, jövőbemutató tervezés harmonikus egységben valósult meg. A kutató, kísérletező gondolkodás, amire mindig oly nagy szüksége van a szakmának, példaadó innovációhoz vezetett.

Terv kategória

Alkotók: ÜVEGES Péter, KISS Gergely
Megrendelő: Antro Nonprofit Kft., Pannon Porto Kft.
Gyártó: Moveo Zrt.

Diatron Aquila vérvizsgáló berendezés

 

A bírálóbizottság véleménye:
A Maform design stúdió terve, a Diatron Aquila vérvizsgáló berendezés a klasszikus formatervezői gondolkodásmód kiváló példája: a technológia, a belső konstrukció, a külső megjelenés és a kezelőfelületek jól átgondolt, szerves egységet alkotnak. A készülék olyan vérvizsgálati eljáráson alapul, mely egyszerűsége révén lehetővé teszi, hogy ne csak laborokban legyen használható. Az eljárás köré átgondolt műszaki konstrukció épül, mely teljes mértékben figyelembe veszi a könnyű kezelhetőséget és karbantartást. A készülék formája is ezt az átgondoltságot sugallja. Egyszerre letisztult, időtálló, az orvosi környezetbe illeszkedő, professzionális eszközhöz illő és mindezek mellett friss, barátságos. A készülék figyelemre méltó erénye felhasználóbarát volta, mely minden ponton tetten érhető, de a leglátványosabb pontja az igényes, korszerű kezelőfelület.

Termék kategória

Alkotók: Maform Design Studio: FEJÉR Tamás, KOVÁCS Apor, KOVÁCS Róbert, MOLNÁR L. Péter
Megrendelő / Gyártó: Diatron Medicinai Instrumentumok Zrt.

via hipo.gov.hu, facebook


Kiadványtervezés: plakát, katalógus, leporelló, brosúra, prospektus, magazin, szórólap, prezentáció, mappa, jegyzettömb, tájékoztató füzet, termékbemutató, névjegykártya, levélpapír, szórólap, boríték, reklámgrafika, kiadványszerkesztés, grafikai tervezés, 3 Mangó

Hozzászólások

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Még több Közért

Kövess a facebookon is!

Dizájn

Szakmai blog

Typo

Kövess a facebookon is!

To Top
Web Analytics