Itt is megtalálsz minket:

A jövő (oopsz, már a jelen!) lebegő szelfikamerája

Közért

A jövő (oopsz, már a jelen!) lebegő szelfikamerája

Újabb dimenzióba lépett a szelfi-mániások világa! Egyben ez azt is jelenti, hogy a szelfibotok ideje leáldozott. Oké, lehet nem most azonnal, de amint elérhető áron jut el az emberekhez a lebegő szelfikamera, akkor tuti bekövetkezik a pillanat.

Nem, ez nem drón, bár megtévesztő a hasonlóság és a működési elv, de ez csak egy repülő okoskamera. Vagyis az okostelefonod meghosszabbított lebegő okos keze. Teljesen biztonságos kialakítással, tehát nem kell attól tartani, hogy szelfizés közben felülről megskalpol egy kicsit.

A jövő lebegő szelfikamerája - 3 Mangó Blog

A prototípus szerkezetét tekintve szénszálas váz borítja a propellereket és a kamerát, így egy igen könnyű eszközről van szó, mely 13 megapixeles képet tud készíteni és 4K-s mozgóképet rögzít. A telefonra fejlesztett alkalmazás segítségével több opciót lehet kiválasztani, így tehát beállíthatjuk, hogy városnézés közben folyamatosan kövessen bennünket és képeket, vagy videót készítsen rólunk, de egy baráti piknik során, vagy éppen egy hegycsúcs meghódítását megörökítendő, 360°-os panoráma funkcióba kapcsolva az esemény és a körülölelő táj minden részletét felveszi.

A jövő lebegő szelfikamerája - 3 Mangó Blog

Méretét tekintve, összecsukva megközelítőleg egy VHS kazettával vetekszik, de gondolom az újabb fejlesztések már a méreteken is csiszolnak majd.

A jövő lebegő szelfikamerája - 3 Mangó Blog
A használati utasítás szerint csak szét kell nyitni a kamera szárnyait, megnyomni a bekapcsoló gombot és elengedni! Ezután már csak élvezzük, hogy új perspektívából lehet megörökíteni az élményeinket és ezért milyen irigyek lesznek a közösségi portálon a követőink.

Levegőbe emelkedve automatikusan felismer bennünket, követi minden mozzanatunkat és mindezt a mesterséges intelligenciát alkalmazó fejlett arcfelismerő algoritmusoknak köszönhetően. Természetesen van manuális mód is és akkor mi magunk irányíthatjuk a lebegő kamerát.

Kíváncsian várjuk, hogy mennyire terjed el a készülék, mennyire nyeri el funkcionalitását. Erről persze majd a nagyközönség és az idő dönt és meglátjuk, hogy ez a lebegő szelfikamera is csak a csipogók, azaz a személyi hívók sorsára jutva eltűnik a technológia fejlődésének vakvágányán, vagy túlnövi magát és egy új generációját képezi életünk pillanatinak megörökítésére és megosztására szánt eszközöknek.

Jelen pillanatban piaci ára Magyarországon 190 ezer Ft.


Kiadványtervezés: plakát, katalógus, leporelló, brosúra, prospektus, magazin, szórólap, prezentáció, mappa, jegyzettömb, tájékoztató füzet, termékbemutató, névjegykártya, levélpapír, szórólap, boríték, reklámgrafika, kiadványszerkesztés, grafikai tervezés, 3 Mangó

Tovább olvasom..
Hozzászólások

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Még több Közért

Kövess a facebookon is!

Dizájn

Szakmai blog

Typo

Kövess a facebookon is!

To Top
Web Analytics