Itt is megtalálsz minket:

A kiadványszerkesztés és grafikai tervezés metszete

A kiadványszerkesztés és grafikai tervezés metszete - 3 Mangó
3 Mangó - Kiadványszerkesztés, Grafikai tervezés

Szakmai blog

A kiadványszerkesztés és grafikai tervezés metszete

AZ ASZTALI KIADVÁNYSZERKESZTÉS – azaz a DTP-ről részletesen

Az asztali kiadványszerkesztés (desktop publishing) számára létrehozott speciális DTP szoftverek segítségével történik a tervezés, mely készülhet online megjelenésre és nyomdai kivitelezésre is egyaránt. Ilyen szoftverek például Adobe InDesign, a QuarkXPress, TeX, LaTex, Adobe PageMaker, stb..). Ezek a kiadványok, mint például a brosúra, prospektus, magazin, katalógus, könyv, szórólap egykor több szakember munkáját követelték meg (szedő, mettőr, retusőr, fényképész, montírozó, stb..), de ma már egyetlen szakember végzi a kiadványszerkesztést, így sokrétű ismeretre van szükség, hogy a kiadványszerkesztés alapszabályait használva elkészüljön egy-egy fent említett kiadvány.

Tulajdonképpen a kiadványszerkesztés folyamata alatt nyomtatásra kész digitális állományokat készítünk. Ilyenek például a .ps (PostScrip), vagy a .pdf (Portable Document Format) fájlok, melyekben a nyomdák számára egységes számítógépes nyelven van definiálva egy-egy elkészített katalógus, brosúra vagy akár egy magazin.

KIADVÁNYSZERKESZTÉS ÉS GRAFIKAI TERVEZÉS ÖSSZEMOSÓDOTT HATÁRAI

Ma már összemosódnak a szakterületek, így a grafikai terezés is szerves részét képezi a kiadványszerkesztésnek. Egyes szoftvergyártó cégek komplett termékcsaládokat adnak ki a tervezés minden fázisát lefedve. Ilyen például az Adobe termékcsalád, mely tagjait kombinálva egy grafikus tökéletesen meg tudja tervezni a kiadvány vizuális megjelenését, majd ugyanaz a grafikus kiadványszerkesztőként egy másik szoftverrel kombinálva elvégzi a kiadványszerkesztés folyamatát.

Összehasonlítva a két feladatkört, a dtp munka alatt készül el a kiadvány szöveges és grafikai eleminek kombinálásával a nyomdakész digitális állomány, míg a grafikai tervezés alatt pedig a megjelenés és arculat művészi meghatározása történik, amely során készülnek el az illusztrációk, infógrafikák, folyamatábrák, fotós utómunkák. A két folyamat összehangolásával születik meg a vizuális kommunikációnak az az eszköze, amellyel elérhetjük a célcsoportot és megszólíthatjuk őket.

Szívesen megtervezzük az Ön kreatív magazinját, katalógusát, brosúráját is!

via 3 Mangó

Megoldásaink, azaz
hogyan képzeljük el!

A 3 Mangó fő profilja különböző szolgáltatók – nyomdák, grafikai stúdiók, ügynökségek, multik marketing osztálya, magánszemélyek, vállalkozások – támogatása! Innen a széles spektrumú rálátásunk a reklámgrafika minden területére!

Kiadványtervezés
- Kézzel fogható megjelenés!

Egy vállalkozás pont annyira nívós, mint a kiadvány, amit kiad a kezéből. Konzekvens profizmus, stílusos határozottság, megalkuvást nem tűrő színvonal – abszolút prioritás a 3 Mangó csapatánál.

Arculattervezés
- Forma és kapcsolat!

Egy jól megkülönböztethető arculat minden, magára adó vállalkozás elengedhetetlen alapeleme. Ennek az arculatnak rezonálnia kell a szolgáltatás tartalmával és így tud egy színvonalas képet adni.

Hozzászólások

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Még több Szakmai blog

Kövess a facebookon is!

Dizájn

Szakmai blog

Typo

Kövess a facebookon is!

To Top
Web Analytics