Itt is megtalálsz minket:

3Mangó – Magazin

Tipográfiai kisokos – Publikálás szabályai

3 Mangó - Kiadványszerkesztés, Grafikai tervezés

Szakmai blog

Tipográfiai kisokos – Publikálás szabályai

Miért is alkalmazzuk a tipográfia mesterségét kiadványainkban? Hiszen közölnivalónknak elsősorban a tartalma adja az értéket. Remélem sikerül bebizonyítanom, hogy a tipográfia a hatékony üzenetközlés egyik, ha nem a legfontosabb eszköze.

A tipográfia (a képernyőn való publikálás szabályai) céljai:

Felkelti a figyelmet
A tipográfia eszközeinek módszeres használatával az olvasó figyelmét már az első pillanatban felkelthetjük. Gondoljunk csak arra, hogy hányszor emeltünk le mi is egy-egy ígéretes könyvet a bolt polcáról pusztán a borítójának látványa alapján.

Értéket ad
A szép szerkesztés esztétikai, a szakszerű szerkesztés anyagi értéket is képvisel, melyekkel kiadványaink tartalmának súlyát fokozhatjuk.

Javítja az olvashatóságot
A szakszerű kiadványszerkesztés az olvasó kényelmét szolgálja, hogy az olvasással töltött idő élvezetes és a lehető legkevésbé fárasztó legyen.

Egyszerűsít
Néhány ötletes grafikai megoldással jelentősen leegyszerűsíthetjük az olvasó számára mondanivalónk megértését. Fenntartva, sőt fokozva az olvasó élményeit, kedvet adva neki a továbbolvasáshoz.

Kiemeli a fontos részeket
A tipográfia eszközeit használjuk arra, hogy az olvasó figyelmét mondanivalónk lényegére koncentráljuk. Megértessük és elmélyítsük a fontosnak tartott kulcsszavakat.

Rendszerez
Közvetítsük minél jobban az általunk kifejteni kívánt mondanivaló szerkezetét, elemeit. Ehhez grafikai, tipográfiai elemeket használhatunk. Ne csak a fejezetekre tagolásra gondoljunk!

Részekre tagol
A szerkesztés eszköztárában számos lehetőséget találunk mondanivalónk tagolására, tartalmi és feldolgozhatósági szempontból egyaránt.

Egységet teremt
Ugyanitt kell keresgélnünk eszközök után, ha a tagoltság mellett az egyes részek összetartozását, az egész dokumentum egységét szeretnénk megőrizni és kifejezni.

Szívesen megtervezzük az Ön kreatív magazinját, katalógusát, brosúráját is!

via 3 Mangó

Megoldásaink, azaz
hogyan képzeljük el!

A 3 Mangó fő profilja különböző szolgáltatók – nyomdák, grafikai stúdiók, ügynökségek, multik marketing osztálya, magánszemélyek, vállalkozások – támogatása! Innen a széles spektrumú rálátásunk a reklámgrafika minden területére!

Kiadványtervezés
- Kézzel fogható megjelenés!

Egy vállalkozás pont annyira nívós, mint a kiadvány, amit kiad a kezéből. Konzekvens profizmus, stílusos határozottság, megalkuvást nem tűrő színvonal – abszolút prioritás a 3 Mangó csapatánál.

Arculattervezés
- Forma és kapcsolat!

Egy jól megkülönböztethető arculat minden, magára adó vállalkozás elengedhetetlen alapeleme. Ennek az arculatnak rezonálnia kell a szolgáltatás tartalmával és így tud egy színvonalas képet adni.

Hozzászólások

hozzászólás

Hozzászólások

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Még több Szakmai blog

Kövess a facebookon is!

Dizájn

Szakmai blog

Typo

Kövess a facebookon is!

To Top
Web Analytics