Itt is megtalálsz minket:

3Mangó – Magazin

Grafikai trendek 2018: A duplázás menő

Design trendek 2018: a dupla éve - 3 Mangó blog
3 Mangó - Kiadványszerkesztés, Grafikai tervezés

Szakmai blog

Grafikai trendek 2018: A duplázás menő

A duplázás éve

Biztosan állíthatjuk, hogy a 2018-as év „dupla” éve lesz. Minden menő, ami duplázás és megfelelő kezekbe kerül!

Dupla expozíció

A Dupla expozíció, vagy más néven multi-expozíció már egy évek óta jelen lévő dolog. Annak ellenére, hogy néhány tervező félre rakta ezt a trendet, egy felemelkedő folyamatot láthatunk a dupla expozíció terén, amely lenyűgözi a nézőit.

A dupla expozíció az a jelenség, mikor ugyanarra a filmkockára két kép kerül. Az analóg fotózásnál sokszor előfordult, hogy valamilyen hiba miatt nem tekerte tovább a gép a filmet, tehát voltaképp a véletlen műve volt egy-egy ilyen fotó.

Mára viszont igen nagy népszerűségnek örvendő technikává, művészeti stílussá vált. Nem csak a fotózásban, hanem a webdizájn és kiadványszerkesztés területén is egyre gyakrabban találkozunk vele. Itt van néhány eszméletlen példa:

Kéttónusú (duotone) expozíció:
A „Kettőt látok” mondat ezentúl már nem csak a túl sok felest benyakaltak privilégiuma. Ez a trend a doutone és a dupla expozíció keresztezése, amely még a színcsatornákat is felhasználja. Röviden, a kéttónusú dupla expozíció kialakításához meg kell duplázni a képet vagy két különböző, egymást átfedő képet kell felhasználni monokróm színekkel. Így a dizájnerek "megelőzik az időt" effektet érnek el, tehát visznek egy kis dinamikát a képbe, mellyel egy új dimenziót, az idő kiterjedését tudják vizuálisan ábrázolni.

Kettős fény
Egy másik jelentős „dupla” a 2018-as grafikai trendek között a dupla, színes fény. Ez az effekt egy egyszerű kompozíciót képes valami merésszé, modernné alakítani. A kettős fény egy olyan hatás, aminek az eléréséhez vagy két adott pontból érkező fény vagy színcsatorna törés szükséges.

via pinterest.com

Szívesen megtervezzük az Ön kreatív magazinját, katalógusát, brosúráját is!

Megoldásaink, azaz
hogyan képzeljük el!

A 3 Mangó fő profilja különböző szolgáltatók – nyomdák, grafikai stúdiók, ügynökségek, multik marketing osztálya, magánszemélyek, vállalkozások – támogatása! Innen a széles spektrumú rálátásunk a reklámgrafika minden területére!

Kiadványtervezés
- Kézzel fogható megjelenés!

Egy vállalkozás pont annyira nívós, mint a kiadvány, amit kiad a kezéből. Konzekvens profizmus, stílusos határozottság, megalkuvást nem tűrő színvonal – abszolút prioritás a 3 Mangó csapatánál.

Arculattervezés
- Forma és kapcsolat!

Egy jól megkülönböztethető arculat minden, magára adó vállalkozás elengedhetetlen alapeleme. Ennek az arculatnak rezonálnia kell a szolgáltatás tartalmával és így tud egy színvonalas képet adni.

Hozzászólások

hozzászólás

Hozzászólások

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Még több Szakmai blog

Kövess a facebookon is!

Dizájn

Szakmai blog

Typo

Kövess a facebookon is!

To Top
Web Analytics