Itt is megtalálsz minket:

3Mangó – Magazin

Influencer Magazin – kiadványtervezés

Influencer Magazin – kiadványtervezés - 3 Mangó

Szakmai blog

Influencer Magazin – kiadványtervezés

3 Mangó - Kiadványszerkesztés, Grafikai tervezés

Influencer Magazin – kiadványtervezés

Projekt áttekintése

Magazin tervezés lépései. Kiadványtervezés.

Az Influencer Magazin az egyik kedvenc munkánk volt a tavalyi évben. Hogy miért? Két nagyon egyszerű ok miatt! Az egyik: azért, mert a magazinra kiírt pályázatban teljesen szabad kezet adtak a tervezőknek. A másik: a SAKKOM Interaktív ügynökség felkérésére készült a kiadványt és ugye velük pedig nagyon szeretünk együtt dolgozni, már több közös projekten túl vagyunk!

Mindamellett, hogy teljesen szabad kezet kaptunk néhány alapvető szempont volt csak lefektetve, melyek tükrében kellett megterveznünk a magazint.  Vagány, korszerű megjelenés (tipográfiailag is). Ne legyen szövegtenger, szellős tördelést kapjon a kiadvány éppen ezért sok kép kell, hogy szerepeljen benne. Illetve a layout támogassa a szövegből építkező díszítést is (pl. első betűk kiemelése, „kulcsmondat kiemelése”). Továbbá a SAKKOM Interaktív, mint a kiadvány kitalálója és megalkotója, egyértelmű feltüntetése, szerepeltetése a címlapon és akár a belső oldalakon is.
Klasszikus elemek is szerepeljenek (oldalszám, impresszum, beköszönő a 3. oldalon).

Tulajdonképpen a brief-ben ennyi támpont volt megadva, így ennek megfelelően tudtunk szabadon szárnyalni a tervezés során és ebben partner is volt a Sakkom. Így született meg a magazin végleges layout dizájnja. A színvilágát tekintve a Sakkom arculati színeit használtuk. A betűkészlet megválasztásával pedig igyekeztünk egy olvasható, ugyanakkor fiatalos és ellentétes összképet megalkotni.

A képek, kiemelések, alcímek viszonyát tekintve bátran, olykor egymásba csúsztatva egy úgynevezett irányított káosz elrendezést készítettünk, mellyel egy dinamikus, fiatalos hatást értünk el. A képekre pedig az adott témák hashtag-gel jelölt kulcsszavait terveztük, hogy ez is szinkronban legyen a tartalommal és utaljon a fiatalok által gyakran használt online, közösségi médiában megjelenő hashtag-re.

Témáját tekintve a magazin az influencer, youtuber véleményformálók világát igyekszik körbejárni három fő irányból - a szakma, az influencerek és az érintettek véleményét kikérve. A témában megszólal pszichológus, véleményformáló, tanár és gyerek is egyaránt. Ez a kutatás a Sakkom Interaktív kezdeményezésére több szakmai szervezet (Kreatív, Gemius, Star Network, Special Effects Media) bevonásával lett elkészítve és feltérképezve..

A print magazin 2017 október 11-én debütált a Kreatív Magazin és a Sakkom Interaktív közös szervezésében megrendezett Influencer nélkül nem megy? témájú Közösségi terepszemlén.

A teljes magazint a Sakkom oldaláról tudjátok elérni és letölteni: Influencer Magazin


A főszerkesztő véleménye:

“Az Influencer Magazin grafikai elkészítéséhez olyan partnert kerestünk, aki vagány, korszerű megjelenést tud kölcsönözni a kiadványnak. A határidő feszessége ellenére már az első egyeztetésen megszületett a magazin arculata, rá három hétre pedig nyomdába került a 40 oldalas magazin. A 3 Mangó csapatától precizitást, gyorsaságot, kreatív ötleteket és rengeteg technikai segítséget kaptunk. A közös munka sikerét jól példázza, hogy az Influencer Magazin a legjobb hazai pr projekteket díjazó versenyen, a Prizma Kreatív PR-Díjon (2017) Arany díjat nyert Információs kiadvány/brosúra kategóriában.”

– Szlávecz Boglárka,
vezető kommunikációs szakértő, Influencer Magazin főszerkesztő
SAKKOM Interaktív online marketing + pr ügynökség


Íme a magazinból néhány oldal:

Szívesen megtervezzük az Ön kreatív magazinját, katalógusát, brosúráját is!

via 3 Mangó

Megoldásaink, azaz
hogyan képzeljük el!

A 3 Mangó fő profilja különböző szolgáltatók – nyomdák, grafikai stúdiók, ügynökségek, multik marketing osztálya, magánszemélyek, vállalkozások – támogatása! Innen a széles spektrumú rálátásunk a reklámgrafika minden területére!

Kiadványtervezés
- Kézzel fogható megjelenés!

Egy vállalkozás pont annyira nívós, mint a kiadvány, amit kiad a kezéből. Konzekvens profizmus, stílusos határozottság, megalkuvást nem tűrő színvonal – abszolút prioritás a 3 Mangó csapatánál.

Arculattervezés
- Forma és kapcsolat!

Egy jól megkülönböztethető arculat minden, magára adó vállalkozás elengedhetetlen alapeleme. Ennek az arculatnak rezonálnia kell a szolgáltatás tartalmával és így tud egy színvonalas képet adni.

Hozzászólások

hozzászólás

Hozzászólások

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Még több Szakmai blog

Kövess a facebookon is!

Dizájn

Szakmai blog

Typo

Kövess a facebookon is!

To Top
Web Analytics