Adria utazási katalógus – Kiadványtervezés

A miskolci székhelyű Adria Holiday Utazási Iroda felkérésére vágtunk bele, hogy elkészítjük a 2018-as utazási katalógust. Szerencsére szabad kezet kaptunk, annyi megkötéssel, hogy a logó színeit használjuk, jelen esetben narancs, fehér, fekete. Továbbá annyi kérés volt felénk, hogy a katalógus borítója és a belívek modernek, letisztultak, megnyerőek legyenek, mely az utasokat megfogja és utazásra készteti.

A koncepciót egy layout tervezéssel kezdtük kialakítani. Itt meghatároztuk a borító kinézetét majd egy pár belív arculatát terveztük meg, amelybe utána az összes tartalmat kisebb változtatásokkal be tudunk tördelni. Itt annyi változtatást eszközöltünk, hogy némely oldalakon a fotók elhelyezése nem a lenti sávban futott, hanem vertikálisan oldottuk meg, ha a szöveg tördelése és a táblázat elhelyezésének viszonya így kívánta meg.

Az országokat, városokat, vagy éppen régiókat minden lap tetején egy sematikus kis térképpel jelöltük, illetve a lapok jobb szélén a margón kívül egy hashtag-es megoldással futtattuk ki, mely önmagában egy dizájn elem is a layout összképében, illetve utal a fiatalok által gyakran használt online, közösségi médiában mostanában fontos szerepet betöltő jelecskére.

Ugyanez a hashtag-es megoldás a borítón is visszaköszön, csak ott már markánsabb helyet foglal el az arculatban és kontrasztban vannak az utazási iroda kulcsszavai a megnyerő háttérképpel.

Minden utazáshoz terveztünk egy kis információs részt, ahol ikonokkal szemléltettük, hogy az adott utazás, busszal vagy repülővel történik; városnézést vagy tengerparti pihenést tartalmaz. Ehhez készítettünk egy kis jelmagyarázatot is az első oldalra, a többi fontos utazási információ alatt.

Igyekeztünk egy fiatalos, modern arculatot tervezni a katalógusnak, mely merőben más irányt képvisel az eddigi megjelenéstől. Egymáshoz képest harmonikus, kontrasztos, erős színekkel értük el a print anyagoknál a retina ready hatást. Továbbá fontos a tipográfia, így a betűk megfelelő használatával tudjuk elérni azt a végeredményt, amivel a kiadvány egy felfrissült, lendületes, utazásra buzdító katalógus lesz!

PROJEKT INFÓK

  • Katalógus
  • Utazás
  • Print megjelenés
  • Borítótervezés
  • Tördelés
  • Retina ready