Itt is megtalálsz minket:

Fontosabb tördelési szabályok a kiadványszerkesztésben

Fontosabb tördelési szabályok a kiadványszerkesztésben - 3 Mangó
3 Mangó - Kiadványszerkesztés, Grafikai tervezés

Szakmai blog

Fontosabb tördelési szabályok a kiadványszerkesztésben

Soregyen: A soregyen azt jelenti, hogy a lap két oldalára kerülő szövegsorok pontosan fedjék egymást. Ez azzal érhető el, hogy az üres részek és a nagyobb méretű (pl. cím) sorok a szöveg-törzs sortávolságának egész számú többszöröse kell, hogy legyen. Ez természetesen a tipográfiai tervezés mellett a nyomdai kivitelezéstől (sokszorosítástól) is függ.

Fattyúsor: Fattyúsornak nevezik a bekezdés első sorát, ha az a lap aljára kerül, vagy az utolsó sort a lap tetején. Régi szabály, hogy a fattyúsorokat kerülni kell. Igaz ez a szöveg közben alkalmazott képek esetén is, tehát a kép utáni szöveg nem folytatódhat fattyúsorral.

Címsorok: A címsoroknál ügyeljünk arra, hogy az mindig egy oldalra kerüljön azzal a bekezdéssel amelyikhez tartozik, tehát a cím nem lehet a lap utolsó sora. Ha a cím az oldal aljára kerül, legalább három sor kövesse, ha pedig a lap tetején van, de nem a kezdő sor, akkor legalább három sor előzze meg. A címekben soha ne alkalmazzunk elválasztást.

Ábrák elhelyezése: Az ábrák elhelyezésénél mindig vegyük figyelembe, hogy nyitott kiadvány két oldalán egyensúlyban legyenek. Az ábra mellé szöveget csak akkor tördeljünk, ha az így rendelkezésre álló hasábszélesség legalább 8 ciceró (kb. 35 mm).

Szívesen megtervezzük az Ön kreatív magazinját, katalógusát, brosúráját is!

via 3 Mangó

Megoldásaink, azaz
hogyan képzeljük el!

A 3 Mangó fő profilja különböző szolgáltatók – nyomdák, grafikai stúdiók, ügynökségek, multik marketing osztálya, magánszemélyek, vállalkozások – támogatása! Innen a széles spektrumú rálátásunk a reklámgrafika minden területére!

Kiadványtervezés
- Kézzel fogható megjelenés!

Egy vállalkozás pont annyira nívós, mint a kiadvány, amit kiad a kezéből. Konzekvens profizmus, stílusos határozottság, megalkuvást nem tűrő színvonal – abszolút prioritás a 3 Mangó csapatánál.

Arculattervezés
- Forma és kapcsolat!

Egy jól megkülönböztethető arculat minden, magára adó vállalkozás elengedhetetlen alapeleme. Ennek az arculatnak rezonálnia kell a szolgáltatás tartalmával és így tud egy színvonalas képet adni.

Hozzászólások

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Még több Szakmai blog

Kövess a facebookon is!

Dizájn

Szakmai blog

Typo

Kövess a facebookon is!

To Top
Web Analytics