Itt is megtalálsz minket:

Ördögi bútordarabok Halloween alkalmából

Ördögi bútordarabok Halloween alkalmából – Nemigen! Magazin

Dizájn

Ördögi bútordarabok Halloween alkalmából

Elemző cégek a fogyasztói szokásokat 2006 óta vizsgálva egyértelműen arra a következtetésre jutottak a halloween-t és a népszerűségét illetően, hogy trend mutatkozik világszerte, amennyiben évről-évre egyre többen tartják meg és közösségi eseményként „ünneplik” az alkalmat.

Ezeknek a megfigyeléseknek megfelelően a bútorgyártó cégek igazodtak a vizsgált trendekhez és felkértek dizájner formatervezőket, hogy a hétköznapi bútordarabokat értelmezzék át és alakítsák őket a halloween hangulatához.

A halloween-ről egy kis story:

A halloween ősi kelta hagyományokból kialakult ünnep október 31. éjszakáján, amit elsősorban az angolszász országokban tartanak, bár mára már az egész világon elterjedt a divatja. Magyarországon is így történt és az egyébként szomorúságra okot adó ünnep a Mindenszentek és a Halottak napját megelőző nap bulizós és játékos hangulatú szokásává vált.

Magyarországon a Halloween ünnep a 2000-es évek elején kezdett elterjedni, rekvizitumai főleg a gyermekek és egyetemisták körében népszerűek. Mára a jelmezkölcsönzők számára kiemelkedő üzlet és nagy forgalmat jelent az angolszász népszokás eltorzított, magyarországi változata, bár megjelenését bőven éri kritika is. A mára már elüzletesedett, hagyományos angolszász protestáns ünnep alapvetően amerikai filmekből és képregényekből vált ismertté Magyarországon.

A következő kreatív darabokat gyűjtöttük össze nektek! Happy Halloween mindenkinek!!

 

via designboom.com, wikipédia

Hozzászólások

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Még több Dizájn

Kövess a facebookon is!

Dizájn

Szakmai blog

Typo

Kövess a facebookon is!

To Top
Web Analytics