Itt is megtalálsz minket:

Lenyűgöző fotósorozat a Kelenföldi Erőműről

Lenyűgöző fotósorozat a Kelenföldi Erőműről – Nemigen! Magazin
Fotók: Roman Robroek

Fotó

Lenyűgöző fotósorozat a Kelenföldi Erőműről

Káprázatos építészeti megoldások találhatóak a még részben ma is üzemelő erőmű épületeiben. Az art-deco stílusú irányítószobában még filmet is forgattak, a 2015-ös Kém című film néhány jelenete lett itt felvéve.

Élvezzétek a holland származású fényképész, Roman Robroek remek fotóit az erőműről!

Ha érdekel egy rövid történelmi áttekintés az erőműről, akkor a képek után megtalálod!

Itt pedig egy kis rövid sztori az erőmű életéről:
Az erőmű 2014-ben ünnepelti 100. születésnapját. Valaha Európa egyik legfejlettebb technológiával felszerelt erőműjének számított.

Eleinte kisnyomású széntüzeléses kazánokkal termelt áramot, majd fokozatosan bővítve és fejlesztve a turbinákat a 60-as években már ipari üzemeket és lakótelepeket is ellátott árammal.

Élete derekán a szén- és fűtőolaj alapú tüzelést fokozatosan kiváltotta a földgázzal történő energiatermelés.
2007-ben korszerű és optimalizált kapacitású vízelőkészítő üzem készült, majd 2010-ben a kisteljesítményű gázturbinák telepítésével fejeződött be az eddigi utolsó fejlesztési szakasz. A 2011-ben átalakított Gázturbina és a korszerűsített kazán tüzelőberendezések környezetvédelmi szempontból kimagaslóan jó emissziós jellemzőkkel üzemelnek.

Az erőmű évszázados története során minden korban jellemző volt a kiemelkedő műszaki színvonal alkalmazása, a gazdasági és technikai változások követése, valamint a dolgozók lojális, nagy szakértelmű és áldozatkész hozzáállása.

 

via budepestieromu.hu, romanrobroek.nl


Kiadványtervezés: plakát, katalógus, leporelló, brosúra, prospektus, magazin, szórólap, prezentáció, mappa, jegyzettömb, tájékoztató füzet, termékbemutató, névjegykártya, levélpapír, szórólap, boríték, reklámgrafika, kiadványszerkesztés, grafikai tervezés, 3 Mangó

Hozzászólások

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Még több Fotó

Kövess a facebookon is!

Dizájn

Szakmai blog

Typo

Kövess a facebookon is!

To Top
Web Analytics