Itt is megtalálsz minket:

Kövesd az oroszlánt – Sétáló fényfestés

Kövesd az oroszlánt - Sétáló fényfestés - Nemigen! Magazin

Közért

Kövesd az oroszlánt – Sétáló fényfestés

Egy nagyon kreatív és vizuálisan különleges programot hirdetett meg a BVA Budapesti Városarculati Nonprofit Kft., melynek a keretein belül egy nemzetközileg is egyedülálló sétáló fényfestéssel szeretnék színesíteni Budapest arculatát.

A rakparton sétálva a Szabadság híd és Margit híd közötti szakaszon követhetitek nyomon Budapest címerállatának fejlődéstörténetét 2016. december 5-én 19.00 és 19.30 óra között.

A fényfestést mindkét rakpartról jól láthatjátok majd. Ha a budai oldalról tekintitek meg, akkor a távolság miatt végig követhetitek az oroszlán útját, ha pedig a pesti oldalon vagytok, akkor testközelből élvezhetitek a 20 méter magas, lenyűgöző fényfestéseket.

A kezdeményezést 2016 októberében indította útjára a Neked mit jelent Budapest? szógyűjtő művészeti kampány, mely arra irányult – a budapesti lakosokat bevonva a projektbe -, hogy kiderüljön, milyen gondolatokat, szavakat ébreszt a fővárosban élőknek, Budapest.

Kövesd az oroszlánt - Sétáló fényfestés

„Budapest minden itt élőnek jelent valamit, mi azért dolgozunk, hogy ez minél inkább pozitív legyen és lehessen. A beküldött szavak döntő többsége igazolja, hogy a budapestiek szeretnek itt élni, szeretik a várost. Ez azért is nagyon fontos visszajelzés számunkra, mert amikor Budapest márkáról, Budapest brandről beszélünk, az csak akkor lehet hiteles és sikeres, ha az ott élők, a budapestiek azonosulni tudnak vele, otthon érzik magukat benne.” – nyilatkozta Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes.

Az projekt most megrendezésre kerülő folytatását, a nemzetközileg is elismert magyar LaLuz Visuals fényfestő-csoport alkotói vállalták, hogy a budapesti címerállat, az oroszlán segítségével mutatják be a lakosság által beküldött és leggyakrabban előfordult szavakat. Ezeknek a listája megtekinthető a BVA weboldalán.

Kövesd az oroszlánt - Sétáló fényfestés - Nemigen! Magazin

„Az emberiség a kezdetek óta tiszteli az állatok által megszemélyesített archetípusokat. Az oroszlán felfedezhető ősi rítusokban, várost védő erőállatokként, különböző kultúrákhoz kötődő jelképekben, egyetemes szimbólumokként. A vetítés során ezekre reflektálunk. Az animáció készítést mindezek mellett a lakosság által beküldött szavak is inspirálták. Az első szakaszon az oroszlán belső evolúcióját, kiteljesedését követhetjük nyomon. A másodikon pedig művészettörténeti utalásokkal találkozhat a közönség az sétáló fényfestés során.” – foglalta össze az esemény célját Megyeri András, a LaLuz Visuals csoport alapító tagja.

Az egyedülálló program megvalósításához megfelelő időjárási viszonyok szükségesek, ezért a Kövesd az Oroszlánt! sétáló fényfestés rossz idő esetén elmaradhat, és egy későbbi időpontban rendezik meg. Az esetleges változásról a szervezők az esemény facebook oldalán adnak tájékoztatást.

Videó:

via enbudapestem.huKövesd az Oroszlánt! Sétáló fényfestés facebook event


Kiadványtervezés: plakát, katalógus, leporelló, brosúra, prospektus, magazin, szórólap, prezentáció, mappa, jegyzettömb, tájékoztató füzet, termékbemutató, névjegykártya, levélpapír, szórólap, boríték, reklámgrafika, kiadványszerkesztés, grafikai tervezés, 3 Mangó

Hozzászólások

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Még több Közért

Kövess a facebookon is!

Dizájn

Szakmai blog

Typo

Kövess a facebookon is!

To Top
Web Analytics