Itt is megtalálsz minket:

Kiadványszerkesztés rövid története

Az asztali kiadványszerkesztés – azaz a DTP-ről részletesen - 3 Mangó
3 Mangó - Kiadványszerkesztés, Grafikai tervezés

Szakmai blog

Kiadványszerkesztés rövid története

A kiadványszerkesztés egy ambivalens mesterség a tekintetben, hogy a megjelenése a történelemben egészen a középkorig nyúlik vissza. Szinte egyidős a Gutenberg 42 soros Bibliájával. Ugyanakkor egészen új keletű szakma, tudniillik a huszadik század végétől helye-közel az Apple számítógépek megjelenésével egyidős és újjászületett hamvaiból.

Régen a szakmában nyomdásznak hívták a mestert, aki egymaga volt betűmetsző, betűöntő, szedő, gépmester, tipográfus és korrektor. A szakma újjászületése után már a kiadványszerkesztés világában operátornak hívjuk/hívtuk a „mestert”, azaz a szakembert. Ma már kiadványtervezőnek, alkalmazott grafikusnak, grafikusnak, grafikai tervezőnek, stb.. nevezzük. Így tehát ez egy számítógép előtt, megfelelő DTP-s programok segítségével végezzük a tervezői munkát.

Szívesen megtervezzük az Ön kreatív magazinját, katalógusát, brosúráját is!

via 3 Mangó

Megoldásaink, azaz
hogyan képzeljük el!

A 3 Mangó fő profilja különböző szolgáltatók – nyomdák, grafikai stúdiók, ügynökségek, multik marketing osztálya, magánszemélyek, vállalkozások – támogatása! Innen a széles spektrumú rálátásunk a reklámgrafika minden területére!

Kiadványtervezés
- Kézzel fogható megjelenés!

Egy vállalkozás pont annyira nívós, mint a kiadvány, amit kiad a kezéből. Konzekvens profizmus, stílusos határozottság, megalkuvást nem tűrő színvonal – abszolút prioritás a 3 Mangó csapatánál.

Arculattervezés
- Forma és kapcsolat!

Egy jól megkülönböztethető arculat minden, magára adó vállalkozás elengedhetetlen alapeleme. Ennek az arculatnak rezonálnia kell a szolgáltatás tartalmával és így tud egy színvonalas képet adni.

Hozzászólások

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Még több Szakmai blog

Kövess a facebookon is!

Dizájn

Szakmai blog

Typo

Kövess a facebookon is!

To Top
Web Analytics