Itt is megtalálsz minket:

Kiadványok csoportosítása

Kiadványok csoportosítása - 3 Mangó
3 Mangó - Kiadványszerkesztés, Grafikai tervezés

Szakmai blog

Kiadványok csoportosítása

"A kiadványok több szempont szerint is csoportosíthatók:

1.) Az egyik ilyen lehetőség megjelenésük idejére, rendszerességére vonatkozik. E szerint a kiadványok lehetek:

  • egyszeri megjelenésűek,
  • rendszertelen időközönként többször megjelenők és
  • rendszeresen megjelenők.

A megjelenést itt a nyomda szempontjából értem, azaz egy napilap nyomtatása ebből a szempontból egyszeri megjelenésű, hiszen minden nap más a tartalom, vagyis ugyanarról a nyomóformáról csak egy alkalommal nyomják a lapot. Egy zenekar sikerlemezének borítója már lehet rendszertelen időközönként többször megjelenő kiadvány. Rendszeres időközönként megjelenő nyomdatermék lehet például egy bankjegy nyomtatása.

2.) Még mindig a nyomdai igényeket követve a kiadvány lehet egyoldalas és kétoldalas. Az oldal itt nem az oldalszámot jelenti, hanem a papír elő- és hátoldalát.

3.) Feloszthatjuk a kiadványokat a nyomtatásukhoz használt színek száma szerint is. Eszerint lehetnek egy-, két-, három-, négy- vagy többszínű nyomatok.

4.) Továbbá a kiadványokat feloszthatjuk tartalmi szempontból. A nyomdai előkészítés, a grafika, illetve a tipográfia szempontjából talán ez a legfontosabb felosztás, amely alapvetően két nagy csoportot különböztet meg:

A két nagy csoport között a határvonal egyáltalán nem éles, sőt nagyon is elmosódó."

Szívesen megtervezzük az Ön kreatív magazinját, katalógusát, brosúráját is!

 

Megoldásaink, azaz
hogyan képzeljük el!

A 3 Mangó fő profilja különböző szolgáltatók – nyomdák, grafikai stúdiók, ügynökségek, multik marketing osztálya, magánszemélyek, vállalkozások – támogatása! Innen a széles spektrumú rálátásunk a reklámgrafika minden területére!

Kiadványtervezés
- Kézzel fogható megjelenés!

Egy vállalkozás pont annyira nívós, mint a kiadvány, amit kiad a kezéből. Konzekvens profizmus, stílusos határozottság, megalkuvást nem tűrő színvonal – abszolút prioritás a 3 Mangó csapatánál.

Arculattervezés
- Forma és kapcsolat!

Egy jól megkülönböztethető arculat minden, magára adó vállalkozás elengedhetetlen alapeleme. Ennek az arculatnak rezonálnia kell a szolgáltatás tartalmával és így tud egy színvonalas képet adni.

Hozzászólások

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Még több Szakmai blog

Kövess a facebookon is!

Dizájn

Szakmai blog

Typo

Kövess a facebookon is!

To Top
Web Analytics