Itt is megtalálsz minket:

Kiadványok – antikva vs. groteszk

Kiadványok - antikva vs. groteszk - 3 Mangó
3 Mangó - Kiadványszerkesztés, Grafikai tervezés

Szakmai blog

Kiadványok – antikva vs. groteszk

Hosszabb szövegek olvasásakor nem folyamatos szemmozgással olvasunk, hanem meg-megállva, 8-10 betűt egyszerre fogva fel. Egy ideig fixírozzuk az éppen látott betűcsoportot, majd értelmét felfogva hirtelen ugrunk a következő ilyen csoportra. Értelmezéskor nem egyenként vizsgáljuk a betűket, hanem azok együttes alakját felfogva azt látjuk ott, ami a szöveg eddigi értelméből következik.

Az olvasás sebessége attól függ, hogy milyen gyorsan vagyunk képesek felismerni az egyes betűcsoportok értelmét, illetve hányszor kell a téves értelmezés miatt visszalépnünk. A tapasztalat (kísérletek) azt mutatja, hogy lényegesen gyorsabban olvassuk a talpas, antikva betűtípusokat, mint a talp nélküli groteszkeket. Az antikva betűk talpai, a vastag-vékony vonalak kontrasztja, a karakterek rajzos vonalvezetése sokkal nagyobb változatosságot, eltérést biztosít az egyes karakterek között, mint a groteszk típusok állandó vonalvastagsága, geometrikus vonalvezetése. Ennek következménye az antikvából szedett szövegek jobb olvashatósága.

Szívesen megtervezzük az Ön kreatív magazinját, katalógusát, brosúráját is!

 

Megoldásaink, azaz
hogyan képzeljük el!

A 3 Mangó fő profilja különböző szolgáltatók – nyomdák, grafikai stúdiók, ügynökségek, multik marketing osztálya, magánszemélyek, vállalkozások – támogatása! Innen a széles spektrumú rálátásunk a reklámgrafika minden területére!

Kiadványtervezés
- Kézzel fogható megjelenés!

Egy vállalkozás pont annyira nívós, mint a kiadvány, amit kiad a kezéből. Konzekvens profizmus, stílusos határozottság, megalkuvást nem tűrő színvonal – abszolút prioritás a 3 Mangó csapatánál.

Arculattervezés
- Forma és kapcsolat!

Egy jól megkülönböztethető arculat minden, magára adó vállalkozás elengedhetetlen alapeleme. Ennek az arculatnak rezonálnia kell a szolgáltatás tartalmával és így tud egy színvonalas képet adni.

Hozzászólások

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Még több Szakmai blog

Kövess a facebookon is!

Dizájn

Szakmai blog

Typo

Kövess a facebookon is!

To Top
Web Analytics