Itt is megtalálsz minket:

Katalógus, brosúra, magazin vagy leporelló készítés – elemek és oldalkép viszonya – Kiadványszerkesztés

Exkluzív katalógus készítés, lakberendezési / interior termékek bemutatása - Kiadványszerkesztés - 3 Mangó
3 Mangó - Kiadványszerkesztés, Grafikai tervezés

Szakmai blog

Katalógus, brosúra, magazin vagy leporelló készítés – elemek és oldalkép viszonya – Kiadványszerkesztés

Az elemek elhelyezése az oldalakon és az oldalkép viszonya.

Ha a kiadványtervünk az összes eddig említett fázisát elérte, kezdődhet a tervezés gyakorlatban. Értelemszerűen célunk van a tervezendő katalógus, leporelló, vagy brosúránk készítésével, melyet már korábban meghatároztunk. Ennek tükrében a képi és szöveges elemek elhelyezésével befolyásolható az a képesség, mellyel kiadványunk hatékonyan kommunikál és meghatározza a vizuális megjelenését.

Egy oldalpár megtervezett megjelenése adja az oldalképet. Az oldalképet alkotó szöveges és képi elemek megtervezésénél törekszünk arra, hogy az egységet alkosson, ugyanakkor egymástól függetlenül is harmonikus és logikus legyen az elrendezés.

Szabályok megszegése

A fent említett kiadványszerkesztési szabályok betartásával helyezzük a tervezést keretrendszerbe, mellyel dinamikát adunk a tervezői munkának és egyben az elkészített kiadványunknak is. Ugyanakkor a klasszikus kiadványszerkesztés szabályait olykor szükségszerű megszegni, hiszen a tervezés egy kreatív tevékenység és ha igazán formabontó munkát szeretnénk kiadni kezünkből, van mód átlépni az alapelveket. Például:

  • elhagyható a laptükör, mely a tervezőnek nagyobb szabadságot ad
  • a szöveges modulok eltérő tájolása, mellyel interakcióra késztetjük a katalógus, brosúra olvasóját
  • kötésmargón átvezető szöveges modul
  • továbbá rengeteg tipográfiai megoldás alkalmazható.

Így történik a katalógus készítés, prospektus készítés, leporelló és brosúra készítés egyes munkamenetei.

Írjon nekünk és küldje el elképzelését a kiadvánnyal kapcsolatban, mi felvázoljk a kiadványtervünket és elkészítjük a kívánt brosúrát, leporellót, prospektust vagy katalógust!

via 3 Mangó

Megoldásaink, azaz
hogyan képzeljük el!

A 3 Mangó fő profilja különböző szolgáltatók – nyomdák, grafikai stúdiók, ügynökségek, multik marketing osztálya, magánszemélyek, vállalkozások – támogatása! Innen a széles spektrumú rálátásunk a reklámgrafika minden területére!

Kiadványtervezés
- Kézzel fogható megjelenés!

Egy vállalkozás pont annyira nívós, mint a kiadvány, amit kiad a kezéből. Konzekvens profizmus, stílusos határozottság, megalkuvást nem tűrő színvonal – abszolút prioritás a 3 Mangó csapatánál.

Arculattervezés
- Forma és kapcsolat!

Egy jól megkülönböztethető arculat minden, magára adó vállalkozás elengedhetetlen alapeleme. Ennek az arculatnak rezonálnia kell a szolgáltatás tartalmával és így tud egy színvonalas képet adni.

Hozzászólások

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Még több Szakmai blog

Kövess a facebookon is!

Dizájn

Szakmai blog

Typo

Kövess a facebookon is!

To Top
Web Analytics