Itt is megtalálsz minket:

A betűtípusok pszichológiája – Kiadványszerkesztés

A betűtípusok pszichológiája - 3 Mangó
3 Mangó - Kiadványszerkesztés, Grafikai tervezés

Szakmai blog

A betűtípusok pszichológiája – Kiadványszerkesztés

A katalógus vagy prospektus készítéskor érdemes hatékony tipográfiával tervezni!

Készült egy tanulmány a New York Times szerzőjétől, miszerint a betűtípusok megbízhatóságát vizsgálták. A szerző, Errol Morris írt egy cikket, melyben azt fejti ki, hogy kell-e aggódnunk egy, a Földet elpusztító meteorit becsapódásától, illetve hogy ezek nem jelentenek fenyegetést a Földre nézve.

(Mi zárójelben eláruljuk! Marha nagy fenyegetés lenne!)

Majd ezt követően feltett egy kérdést, hogy az állítást igaznak, avagy hamisnak gondolják-e. A csavar itt jön, ugyanis hat különböző betűtípussal írta meg a cikket, így más-más emberek más betűkkel olvashatták el.

Összevetette az eredményeket és azt a következtetést lehet levonni, hogy az olvasók akkor találták legnagyobb arányban igaznak a cikket, amikor egy elegáns és kifinomult betűtípussal, a Baskerville-lel volt szedve a szöveg. Illetve a serif betűk sokkal meggyőzőbbek voltak.

Összességében elmondhatjuk, hogy egy serif (talpas) betűkészlettel, nagyobb sorközökkel és egy harmonikusan megtervezett tipográfiával megtervezett és készített brosúrával, leporellóval vagy prospektussal nagyobb bizalmat kelthetünk olvasóinkban.

Szívesen megtervezzük az Ön kreatív magazinját, katalógusát, brosúráját is!

 

via The New York Times

Megoldásaink, azaz
hogyan képzeljük el!

A 3 Mangó fő profilja különböző szolgáltatók – nyomdák, grafikai stúdiók, ügynökségek, multik marketing osztálya, magánszemélyek, vállalkozások – támogatása! Innen a széles spektrumú rálátásunk a reklámgrafika minden területére!

Kiadványtervezés
- Kézzel fogható megjelenés!

Egy vállalkozás pont annyira nívós, mint a kiadvány, amit kiad a kezéből. Konzekvens profizmus, stílusos határozottság, megalkuvást nem tűrő színvonal – abszolút prioritás a 3 Mangó csapatánál.

Arculattervezés
- Forma és kapcsolat!

Egy jól megkülönböztethető arculat minden, magára adó vállalkozás elengedhetetlen alapeleme. Ennek az arculatnak rezonálnia kell a szolgáltatás tartalmával és így tud egy színvonalas képet adni.

Hozzászólások

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Még több Szakmai blog

Kövess a facebookon is!

Dizájn

Szakmai blog

Typo

Kövess a facebookon is!

To Top
Web Analytics