Itt is megtalálsz minket:

2016-os Magyar Formatervezési Díjak

Magyar Formatervezési Díjak – Nemigen! Magazin

Közért

2016-os Magyar Formatervezési Díjak

2 of 2Következő
Használhatod ← → nyilakat is.

Terv kategória

Tiszta Építészet – textil kollekció terv

 

A bírálóbizottság véleménye:
Az Tiszta Építészet tervben az alkotói kutatás, a vizualitással és a technológiával való kísérletezés kiegyensúlyozott eredményekre jutott. A textília geometrikus rajzolatában kifinomult arányrendszer tükröződik, mindegyik anyagmintában más ritmusban térve vissza. A bizottság különösen értékelte a mintázat konzekvens kidolgozását, a geometrikus vonalrendszer iterációit, melyek a textíliák mindkét oldalán elegánsan kirajzolódnak.
Az anyag összetétele természetes, a kivitelezés minősége a minta beltérben való felhasználhatósága és a taktilitás szempontjából is kitűnő. Bízunk benne, hogy a díj segíti a kollekció versenyképes termékké fejlesztését.

Alkotó: HARMATI Hedvig
Gyártó: Csendes és Csendes Kft.

Diákmunka kategória

Hősziklák Útja

 

A bírálóbizottság véleménye:
Az alkotói együttműködésben létrejött kísérleti és kutatási munka célja az idő szemléltetése a víz ásványianyag-tartalmából épülő, fürdő- és melegedő egységek évekig tartó képződési folyamatával. A munka Magyarország geotermikus helyzetével és az ország négyötöd részén megtalálható termálvíz felhasználási lehetőségeivel foglalkozik. A bizottság által nagyra tartott kutatási cél az volt, hogy minél szélesebb körben lehessen kihasználni a hő, a víz és sólerakódás pozitív tulajdonságait mind fiziológiai, mind élményszinten. Miközben a diák kategória természetszerűleg a bátor kísérletezések terepe lehet, a Hősziklák Útja ezek közül is kiemelkedik diszciplínákon (anyagkísérletek, (táj)építészet, tárgytervezés stb.) átívelő ambícióival és a megvalósítás minőségével. A bizottság fontosnak tartotta, hogy a projekt nemzetközi szinten is előremutató, nagyon igényes alkotás.

Alkotók: BOGNÁR Petra, DOBOS Bence László
Gyártó: VPI Betonmanufaktúr

Emberi Erőforrások Minisztériuma Oktatásért Felelős Államtitkárságának különdíja

Berlini Fal Múzeum arculat

 

A bírálóbizottság véleménye:
Az arculatterv amellett, hogy egyértelmű válaszokat ad mindazokra a szakmai kérdésekre, melyek egy komplex vizuális rendszer kapcsán a tervező számára felvetődnek, érzékenyen reagál egy, a közelmúltunkat meghatározó történelmi helyzetre. Legfőbb értéke, hogy a képi kommunikációban minimális eszközökkel maximális hatást képes elérni. A logóban megjelenő egyszerű, tiszta gesztus meglepő erőteljességgel és tömörséggel teszi azonosíthatóvá a tartalmat. A szinte magától értetődő egyszerűségű formanyelvi elemek rendszerbe illesztésének változatossága és játékossága ugyanakkor képessé teszi a tervet arra, hogy különböző kontextusokban megjelenve újraértelmezze önmagát, rámutatva ezzel a múlt értelmezésének sokrétűségére.

Diákmunka kategória
Alkotó: GRÜNCZEISZ Mátyás

Mozgó Vonal ruhakollekció

 

A bírálóbizottság véleménye:
A síkba kifeszített natúr és neonnarancs színű kompozíciók már-már grafikának tűnnek, de a legfontosabb tényező, az emberi test hozzáadásával folyamatosan mozgó, alakváltoztató ruhadarabokká lényegülnek át. Átgondolt, komoly, precíz a design és a kivitelezés, de rafinált és játékos elemekkel oldja fel az öltözékeket, teszi leheletkönnyeddé és erőlködésmentessé. A kollekció első ránézésre túlmutat ugyan a mindennapi öltözködés megszokott sémáin, de darabjai kellő intelligenciával és nyitottsággal egy ruhatár meghatározó szereplőivé emelhetők. A pályamunka izgalmas példája a különböző határvonalak: a divat, a grafika vagy a képzőművészet elmosásának, összeolvadásának.

Diákmunka kategória
Alkotó: WOLF Bettina

Következő cikkünkben folyt. köv. a különdíjasok sorával!!

via hipo.gov.hu, facebook


Kiadványtervezés: plakát, katalógus, leporelló, brosúra, prospektus, magazin, szórólap, prezentáció, mappa, jegyzettömb, tájékoztató füzet, termékbemutató, névjegykártya, levélpapír, szórólap, boríték, reklámgrafika, kiadványszerkesztés, grafikai tervezés, 3 Mangó

2 of 2Következő
Használhatod ← → nyilakat is.

Hozzászólások

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Még több Közért

Kövess a facebookon is!

Dizájn

Szakmai blog

Typo

Kövess a facebookon is!

To Top
Web Analytics